Grønt er skjønt.
Baby Butter Bites

En lett, grønn og festlig forrett eller rett til tapasbordet. Like fantastisk å se på som den er god og lett å lage! Små salathoder, granateple og pinjekjerner i en lekker og smakfull harmoni.

Yes please!
Pastasalat med pesto

En rask, enkel og grønn pastasalat med bakt squash, pistasjnøtter, parmesan og en herlig pestodressing. Denne passer like godt til middag som til lunsj dagen etter!

yes please!
Falafelwrap

En digg og fargerik wrap full av næring, med falafel, hummus, fetaost, stekt paprika og avokado. En fryd både for øyet og ganen, med et syrlig kick fra sitronvinagretten.

yes please!
Sommerruller med kylling

Den perfekte kombinasjonen av fresh crunch og fyldig sødme - kjempegode på en varm sommerdag eller om det frister med noe lett og asiatisk.

Yes please!
Cæsarwrap

En rask og enkel cæsarwrap basert på den klassiske cæsarsalaten. Med saftige kyllinglår, bacon, tomat og parmesan er denne en sikker vinner hos de fleste!

yes please!
Halloumi bowl

En frisk og mettende bowl med halloumi og en frisk sitron- og honningsdressing. Passer like godt til middag som til lunsj dagen etter!

yes please!
Baby butter bites
En lett, grønn og festlig forrett eller rett til tapasbordet. Like fantastisk å se på som den er god og lett å lage! Små salathoder, granateple og pinjekjerner i en lekker og smakfull harmoni.
15 min
Ingredienser

• 1/2 pakke ONNA Baby Butter
• 25 g pinjekjerner
• 1/4 granateple
• 1 ss olivenolje
• 1/2 ts salt
• 1/2 sitron, saften av

Fremgangsmåte

1. Rens granateple. Et tips er å starte med å kutte av toppen, og lage et snitt ned de hvite «skilleveggene». Dra deretter delene lett fra hverandre. Fyll en bolle med vann og ta ut frøene under vannet for å unngå søl. Sil kjernene og voilá!

2. Stek pinjekjerner i en middels varm og tørr stekepanne. Når de er gylne er de ferdig!

3. Rett før du skal servere finner du frem ONNA Baby Butter-salatene. Plasser dem på et fat og dryss over granateple, de ristede pinjekjernene, god olivenolje, litt sitronskvis og et lett dryss flaksalt. Voilà!

Pastasalat med pestodressing
En rask, enkel og grønn pastasalat med bakt squash, pistasjnøtter, parmesan og en herlig pestodressing. Denne passer like godt til middag som til lunsj dagen etter!
25 min
Ingredienser

• Pasta til 4 personer, f.eks. fusili
• 1 squash
• 40-50g pistasjnøtter
• 1 ONNA Hey Baby Mix 125g
• 1 ss chiliflakes (kan sløyfes)
• 20g parmesan
• 1 ss olivenolje
• Salt og pepper

Pestovinagrette:
• 3-4 ss pesto (Helios / Barilla)
• 1/2 sitron, saften av
• 2 ss hvitvinseddik
• 2 ss olivenolje
• 1 ts parmesan (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.

2. Kutt opp squashen i tynne halvmåner. Legg de på et kledd bakebrett, og dryss over litt olje, salt og pepper. Stek de i ca. 20 minutter (her kan du variere basert på hvor godt stekt du liker grønnsakene dine).

3. Kok opp pasta etter anvisning på pakken.

4. Bland sammen dressingen (olje, lime, pesto og hvitvinseddik).

5. Hakk opp pistasjnøttene grovt, og riv parmesan til tynne skiver.

6. La pastaen og squashen avkjøle seg litt før du blander sammen pasta,squash, salat, pistasj og dressing (tips: pastaen kan rennes av under kaldt vann for å kjøle den ned raskere!).

7. Riv over litt parmesan, og server!

Falafelwrap
En digg og fargerik wrap full av næring, med falafel, hummus, fetaost, stekt paprika og avokado. En fryd både for øyet og ganen, med et syrlig kick fra sitronvinagretten.
35 min
Ingredienser

• 4 store wraps
• Rødbethummus 150g
• 1 ONNA-salat, f.eks. mix
• 100-200g fetaost, smuldret
• 1 stor avokado
• 1 spisspaprika
• Fersk falafel 200g
• 1 boks kikerter
• 1 ss olivenolje
• Litt salt og pepper

Sitronvinagrette:
• 1/2 sitron, saften av
• 100ml olivenolje
• 50ml hvitvinseddik
• 1/2 ts salt
• 1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

1. Renn av vannet og skyll kikertene, og tørk de med litt tørkerull. Ha 1 ss olje i en varm stekepanne, tilsett kikertene, salt og pepper (evt. ønsket krydder). Stek de på middels høy varme til de blir crispy.

2. Skjær opp spisspaprika i skiver. Stek opp falafel etter anvisning på pakken, og ha paprikaen i samme panne. Paprikaen er ferdig når falafelen er det!

3. Kutt opp avokado i tynne skiver. Smuldre fetaosten.

4. Bland sammen dressingen (olje, lime, pesto og hvitvinseddik).

5. Varm wrapsene etter anvisning på pakken og dander! Fyll med hummus, salat, falafel, avokado, paprika og fetaost, og dryss over vinagretten

Sommerruller med kylling
Sommerruller er en lett og frisk variant av vårruller, servert med en god og søt peanøttsaus. Den perfekte kombinasjonen av fresh crunch og fyldig sødme - kjempegode på en varm sommerdag eller om det frister med noe lett og asiatisk. Gjør rullingen til en del av måltidet, og mix og match med ingrediensene som du selv vil! Her har du et lett og sosialt måltid – alt i ett.
30 min
Ingredienser

• Vårrull wraps (12stk)
• 100g glassnudler
• 200g ferdigstekt kylling (naturell)
• 1 stk agurk
• 2 stk gulrøtter
• 1 ONNA salat (f.eks. Crispy Crispi eller mix)
• 20g koriander

Peanøttsaus:
• 4 ss hoisinsaus
• 2 ss peanøttsmør
• 21 ss limejuice
• 1 ss honning
• 1 ss hakkede peanøtter til topping (valgfritt)

Fremgangsmåte

1. Vi starter med å lage peanøttsausen; bland sammen alle ingrediensene i en liten bolle, og visp det godt sammen. Hell over i en skål, og topp med hakkede peanøtter (valgfritt).

2. Skrell gulrøtter, og kutt de og agurken i tynne lange staver. Hakk opp koriander.

3. Finn frem salaten, og kyllingen. Kutt kyllingen i litt mindre biter om ønskelig.

4. Legg frem alle de ulike ingrediensene i små skåler eller på et stort fat. Finn frem et glatt skjærebrett, en stor tallerken eller lignende for å gjøre selve rullingen på.

5. Så til moroa - papirene! Rispapiret klargjøres for rulling ved å dyppe de i en skål med vann. Følg anvisningen og beskrivelsen på pakken.

6. Legg det våte rispapiret ned på fjølen eller tallerkenen. Legg fyllet litt nedenfor midten av hvert ark. Fyll lagvis med salat, nudler, grønnsaker, koriander og kylling. Begynn med å brette den ene langsiden over ingrediensene. Fold deretter de korte sidene inn over endene. Deretter ruller du videre (forsøk å rulle litt stramt) til du har en ferdig vårrull. Pssst... syntes du denne forklaringen var vanskelig? Det finnes masse videoer av "how to roll a summer roll" på nett! 

7. Spis vårrullene hele eller skjær de i mindre biter. Dypp de i peanøttsausen og nyt!

Cæsarwrap
En rask og enkel cæsarwrap basert på den klassiske cæsarsalaten. Med saftige kyllinglår, bacon, tomat og parmesan er denne en sikker vinner hos de fleste!
35 min
Ingredienser

• 500g kylling lårfilet (Ytterøy)
• 1 pk bacon, ca. 100g
• 1 ONNA-salat, f.eks. Crispy Crispy eller Mix
• 30g parmesan
• Cardinis cæsardressing
• 4-6 store tortillalefser
• 150-200g cherrytomater

Fremgangsmåte

1.  Forvarm stekeovnen til 180 grader. Krydre kyllinglårene med salt og pepper, og legg de i en ildfast form. La steke i ca. 25 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

2.  Stek bacon i en tørr panne på middels høy varme. La fettet renne av på litt tørkepapir og kutt i mindre biter.

3. Kutt opp cherrytomater og riv parmesan.

4.  Når kyllingen er klar, la den hvile litt før du kutter den i mindre strimler. Imens kan du varme lefsene etter anvisning på pakken.

5.  Dander fyllet direkte i tortillalefsene. Evt kan du blande sammen salat, kylling, bacon, parmesan og dressing i en stor bolle, for deretter å fylle lefsene.

6. Enjoy!

Halloumi bowl med couscous
En sunn og frisk middagsbowl med halloumi, stekte kikerter, squash og en frisk sitron- og honningsdressing. En mettende bowl som passer like godt til middag som til lunsj dagen etter!
35 min
Ingredienser

• 1 pk halloumi
• 50-100ml tørket fersken
• 1 ONNA salat
• 1 squash
• 1 boks kikerter
• 2,5dl couscous, ukokt
• 2 ss olivenolje
• Litt salt og pepper

Sitron- og honningdressing: 
• 1/2 sitron, saften av
• 2 ss honning
• 100ml olivenolje
• 50ml hvitvinseddik
• 1/2 ts salt
• 1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

1.  Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær squashen på langs, og deretter i tynne halvmåner. Hell ut vannet av kikertene og skyll de godt. Legg deretter squash og kikerter på et kledd stekebrett, dryss over olivenolje, salt og pepper før du rører litt rundt. Sett i ovnen på 200grader i ca. 20-30 minutter (avhengig av hvor godt stekt du liker grønnsakene dine).

2.  Kok opp couscous etter anvisning på pakken.

3. Lag vinaigretten ved å blande sammen sitronsaft, honning, hvitvinseddik, olivenolje, salt og pepper.

4. Skjær halloumi i ca. 0,5cm tykke skiver, og stek i en panne på middels høy varme (bruk litt olivenolje om pannen ikke ernon-stick).

5.  Bland sammen couscous, salat, squash,kikerter, fersken og vinaigrette I en stor skål eller bolle, og legg halloumipå toppen.

6. Nyt i vei!